Bibliotheek

Bibliotheek

Binnen Kindcentrum Prins Willem Alexander is aandacht voor lees- en taalontwikkeling essentieel. In het kindcentrum is een vestiging van de Bibliotheek Vlaardingen gehuisvest. De bibliotheek biedt materialen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. Alle leerlingen zijn automatisch lid van de bibliotheek. De mediacoach, die dagelijks aanwezig is, organiseert taal-, lees- en media-activiteiten en helpt de kinderen bij het uitzoeken van leuke boeken. Zo krijgen zij plezier in lezen! De mediacoach helpt kinderen ook bij het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden, zoals informatie zoeken, programmeren en het gebruik van allerlei programma’s, zoals Word en Powerpoint.

Voorzieningen

In de bibliotheek kan door iedereen gebruik gemaakt worden van laptops met internettoegang. Kinderen kunnen gratis hun huiswerk maken op de computer. Voor ander gebruik van de laptop kost het €0,15 per 5 minuten. Ook kan er geprint worden. Onze medewerkers helpen graag bij het maken van een spreekbeurt of werkstuk en het werken in Word en PowerPoint.

SchoolWise

Alle leerlingen kunnen  inloggen met hun nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord op de speciale schoolbibliotheeksite (SchoolWise). Niet alleen kan er uitgebreid gezocht worden naar boeken, ook kan er gezocht worden naar geschikte informatie op websites en filmpjes. Eventueel kunnen materialen verlengd worden. Bovendien kan er een leesblog bijgehouden worden, waarin kinderen hun mening over boeken geven.

Bewaren

Share Button