IKC Prins Willem-Alexander

Groep 1a

Boekenwinkel

De afgelopen periode stond het thema boekenwinkel centraal in onze klas. De huishoek was omgetoverd tot boekenwinkel met ‘echt’ geld en boeken uit de bibliotheek. De kinderen speelden er graag. Er werden veel boeken ‘verkocht’.
Woorden als lezen, boeken, schrijver en tekenaar kwamen voorbij en ook de filmpjes die we keken via www.schooltv.nl (tip!) hadden deze zoekwoorden als onderwerp.
We hebben geleerd over verschillende soorten boeken, bijvoorbeeld badboekjes, knisperboekjes, prentenboeken, voorleesboeken en stripboeken. Ook hebben we geteld en gemeten met boeken.
We hopen dat jullie thuis ook aan het voorlezen zijn! Het is zeer goed en belangrijk voor de taalontwikkeling van uw kind. Geen leuke boeken in huis? Geen probleem, lid worden van de bibliotheek is gratis voor kinderen. We hopen u daar ook tegen te komen!

De winterspelen zijn inmiddels van start gegaan en ook in de klas gaan we over dit onderwerp verder.
In het volgende bericht hoort u wat we allemaal geleerd hebben. Hou ondertussen klasbord in de gaten voor allerlei leuke foto’s en weetjes over 1A.

Warme winterse groetjes van juf Carin en juf Minouk

P.S. www.schooltv.nl is gratis te bezoeken. U kunt daar zoeken naar filmpjes voor verschillende leeftijden en passend bij het onderwerp wat in de klas centraal staat!

De eerste weken

Wat een leuk “half” schooljaar hebben we achter de rug. Na de kennismaking in augustus hebben we geknutseld en gezongen over onze namen, de dagen van de week, de herfst en sinterklaas. Het jaar hebben we afgesloten met een sfeervol kerstdiner en samenzang in de grote hal van onze school.
We hebben de afgelopen tijd een puzzeldiploma gekregen en ook kunnen we allemaal onze rits dichtdoen. We kennen de regels van school en hebben onze draai helemaal gevonden!
De tijd is echt voorbij gevlogen. We zijn helemaal gewend aan elkaar in de klas en spelen leuk met elkaar.
Na een drukke feestmaand is het weer tijd voor een frisse start op 8 januari 2018. We gaan er met zijn allen een heel leuk “half” jaar van maken. Vol nieuwe energie!
Een hele fijne kerst toegewenst en een heel mooi en liefdevol 2018!

 

Share Button
 • Twitter

 • Contact

  Kindcentrum Prins Willem Alexander
  info@kindcentrumpwa.nl
  www.kindcentrumpwa.nl

  adres 
  Gansfoortstraat 1-3-5
  3132 EM Vlaardingen
  Tel. 010 – 434 14 14

  ziekmelden (voor 08:30 uur)
  Tel. 010 – 232 71 50

  buitenschoolse opvang
  Tel. 06 – 505 963 11