groep 1d/2b

Groep 1d/2b

Sint en Kerst

Wat hebben we een gezellige weken gehad! Uiteraard stonden de afgelopen weken in het teken van sint en kerst. We hebben veel liedjes over de Sint en zijn pieten geleerd, maar natuurlijk leerden we ook een nieuwe letter, de p van pieten, pepernoten en pakjes. Na veel oefenen met klei, mochten we ook echte kruidnootjes bakken. Die waren echt heerlijk! In de klas hebben we ook een echte stoomboot gemaakt waar we leuk in hebben gespeeld: wij waren knappe inpakpieten.
Toen Sinterklaas alweer onderweg was naar Spanje, hebben wij de klas mooi versierd met allemaal kerstwerkjes en versieringen. We hebben zelf kerstkaarten gemaakt voor onze ouders, opa’s en oma’s of andere mensen. De letter k kennen we nu ook goed, want er zijn heel veel woordjes die met de k beginnen in de kersttijd. Het hoogtepunt van deze tijd was toch wel het kerstfeest op school in de avond. Wat zag iedereen er mooi uit en wat hebben we gesmuld! Na het eten gingen we ook nog optreden in de grote hal voor een heel groot publiek.
Nu is het tijd om lekker te gaan genieten van de kerstvakantie. Fijne vakantie allemaal!

Stoomboot verven

Het kerstdiner

 

De eerste weken

We zijn helemaal gewend in deze combinatiegroep. Groep 1 én groep 2 kunnen heel goed samen spelen en werken! De eerste weken hebben we gewerkt over ‘Sil en ik’ en hebben we de letter s geleerd van samen spelen, Sil en school.

Na een aantal weken zagen we buiten de blaadjes vallen en zijn we gaan werken over de herfst. We hebben een herfsttafel gemaakt in de klas en hebben veel werkjes over paddenstoelen, spinnen en bomen gemaakt. De letter b van bomen en blaadjes kennen we nu ook!

In oktober was het weer tijd voor de Kinderboekenweek en hebben we griezelige boeken gelezen en gruwelijk enge liedjes geleerd. Vooral het boek ‘De Gruffalo’ was erg spannend. Als verrassing kwam de Gruffalo ook nog op bezoek in de klas, spannend….

Nu we weer begonnen zijn na de herfstvakantie staat het thema ‘Sil plukt appels’ centraal. We hebben appelmoes gemaakt en geproefd!

Appels snijden voor de appelmoes

De Gruffalo op bezoek in de klas, spannend…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Appels snijden voor de appelmoes                                         De Gruffalo op bezoek in de klas, spannend…

Share Button