groep 2c

Groep 2c

In januari waren de Nationale Voorleesdagen. In groep 2 hebben we hier aandacht aan besteed: we hebben zelf boekjes gemaakt, gepraat over boeken en natuurlijk hebben de juffen veel voorgelezen! Het boek ‘ Ssst! De tijger slaapt..” stond deze dagen centraal. Misschien een tip om eens te lenen in de bibliotheek!
In de klas hadden we een echte boekwinkel waar allerlei soorten boeken te koop waren.
De Nationale Voorleesdagen hebben we afgesloten met, hoe kan het ook anders, voorlezen. Een moeder en wat meiden uit groep 8 hebben aan kleine groepjes voorgelezen. Dat was heel gezellig!

Groeten uit groep 2c

 

Sinterklaas en Kerst

De decembermaand loopt ten einde…… maar wat was het een gezellige maand In groep 2c!
Natuurlijk hebben we gewerkt en gespeeld rond het thema Sinterklaas. We hadden een echte stoomboot in de klas waar de hulppieten cadeautjes konden inpakken.

De huishoek was omgetoverd tot het Huis van Sinterklaas waar de kinderen zich konden verkleden als Sint of Piet. Uiteraard heeft de Sint met zijn pieten ook een bezoekje gebracht in onze groep.

En toen de Sint en zijn Pieten waren vertrokken, zijn we verder gegaan met het Thema Kerst.
We hebben van alles gedaan: geknutseld, in de huishoek de kerstboom versierd en het kerstfeest gevierd, kerstbomen versierd met Hamertje Tik, kerstballen geteld, kerstbomen gebouwd met blokken, op school gegeten….…. Teveel om op te noemen!
Ook hebben we de K van Kerst geleerd en spullen meegenomen die met die letter beginnen. Roan nam zijn kip mee want die begint ook met een k!

De kinderen en juffen van groep 2c wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018!

 

De eerste weken

De eerste weken in groep 2c zijn voorbij gevlogen. Wij hebben in deze eerste periode van het jaar vooral veel aandacht besteed aan de regels die bij school horen. Daarnaast werd er veel herhaald van groep 1. Uiteraard wel met iets meer “verplichte werkjes” en iets meer zelfstandigheid. Binnen deze korte tijd hebben wij al veel gedaan rondom het thema “welkom op school”, “herfst” en het thema van de Kinderboekenweek “gruwelijk eng”. Ook kregen wij de afgelopen weken weer gastlessen drama van juf Ank in het speellokaal. Op naar een gezellige periode richting Sinterklaas en Kerst.

 

Share Button