groep 6a

Amerika en ander nieuws.

Hee hallo daar zijn we weer: Groep 6a. Nou, zit lekker want we hebben jullie veeeeeel te vertellen.
We zijn laatst bij topondernemers met het thema Amerika begonnen, nou dit is wel een leuke thema. Want er zijn leuke opdrachten en ook gezellige opdrachten zoals de grizzlybeer en met de vlag en wimpel en natuurlijk ook Donald Duck op bezoek en ook een statige puzzel. Nou dat zijn ze allemaal. Jullie denken dat het zo weinig is, maar dat is het niet want je werkt er wel uren lang aan, maar je krijgt het nooit in 1 keer af. Je hebt er wel vier of wel vijf dagen voor nodig. Nou en dat is veel. Je moet er ook youtube voor gebruiken want je hebt ook handige filmpjes.

Over filmpjes gesproken, onze school heeft een nieuwe film dus check die ook nog even en als je het niet weet hoe je hem kunt zien dan leggen we het jullie uit. Kijk naar onder de knop films en foto’s. Het is een heel leuke film geworden, dat garanderen we jullie.

En we gaan weer even terugspoelen naar het onderwerp topondernemers op woensdag 21 feb van 12.30-13.00 staat de deur voor u open dus vergeet het niet!!!!!!!!!!

En we hebben ook verdrietig nieuws want juf Janneke neemt afscheid van onze school en juf Jessica is gestart bij groep 1e.

En misschien hebben jullie een brief gekregen waar we jullie informeren over andere dingen. De voorjaarsvakantie komt er aan en we gaan dan van plek veranderen en de vakantie begint op maandag 26 feb t/m vrijdag 2 maart.

En natuurlijk hebben we ook leuk nieuws! Meester Jeroen heeft z’n tweede kind gekregen en het is een jongen hoehoe en hij heet Ezra nou gefeliciteerd meester Jeroen. Nou zijn we weer opgefrist hehe.

Nou weer over iets anders: we waren vorige week bezig met de toetsen en we hebben ons project Grizzlybeer afgerond. En dat was wel veel werk want we moesten een werkstuk maken en dat duurt lang. We moesten het ook met de hand doen, dus dat was nog moeilijker.

Iedereen die dit leest nou we hebben veel nieuws maar als we nou nog langer gaan dan denk ik dat het niet gaat stoppen maar we gaan nog wel nog een paar dingen vertellen

Nou het is vandaag 19/20 feb en deze twee dagen is juf Marja er maar vorige week was ze er niet want ze was ziek en dat was niet leuk voor ons en voor haar maar gelukkig was juf Ria er maandag en de andere dagen was juf Joke er en dat was wel leuk en gezellig. Ze waren heel aardig en heel lief voor ons en ze hebben ons goed verzorgd nou bedankt juf Ria en juf Joke.

Nou we denken dat het wel genoeg is voor deze week hartstikke bedankt om te lezen en tot ziens.

 

Groep 6a is hard aan het werk met topondernemers en andere dingen zoals spelling en rekenen. Ze hebben het druk, maar ze zijn nog steeds  spontaan bezig met hun werk. En ze helpen elkaar met hun werk. Kort samen gevat: Ze gaan er tegen aan!! En ook met buiten spelen sluiten ze niemand buiten en spelen met elkaar. En als iemand gevallen is of pijn heeft dan helpen ze elkaar nog steeds. En blijven nog spontaan met elkaar. We noemen onze groep  soms de beste groep van PWA!!!!! En de laatste tijd komen we dichter bij de kerstvakantie en daarom moeten we de laatste dingen af maken. Voor dat we in de kerstvakantie gaan. Dus zet hem op groep 6a!!!!!!!

Elke  maandag  begint een nieuwe week dus beginnen we met de weektaak. En als je niet weet wat weektaak is, dat is soort van extra werk. En dat is bijna altijd moeilijk voor groep 6a maar niet altijd. En dinsdag middag is het is techniek en dat bijna altijd leuk.

 

Maandag 11 december

Maandag 11 december gingen groep 6a, 6b en 6c buiten in de sneeuw spelen. Ze maakten sneeuwpoppen en muren van sneeuw. Het was heel erg leuk en gezellig samen. We hielden ook een sneeuwballen  gevecht met elkaar. Het was wel koud maar niemand kon onze pret bederven. Zo is het gegaan op maandag 11 december en het was heel erg leuk op die dag en we gaan het nooit vergeten. Maar misschien wel volgend jaar wie weet en misschien niet????? Hopelijk vergeten we het niet.

  

Groep 6a

In groep 6A zijn we afgelopen week aan het werk geweest met de kleuren van de regenboog. We wisten al dat de regenboog een heleboel kleuren heeft, maar we hebben ze nu ook zelf leren mengen. We kregen alleen een klodder met de primaire kleuren en weten nu dat we daarmee alle andere kleuren kunnen maken.

 

Ook hebben we met een de hele groep een middag breiles gehad.
Een paar kinderen hebben lekkere koekjes erbij gekocht en natuurlijk dronken we er een kopje thee bij. Sommige kinderen hebben de smaak goed te pakken en breien er lustig op los! Hieronder ziet we 2 voorbeelden!

 

Share Button