groep 6d

Het Voedselbos

Topondernemers
Bij Topondernemers hebben we het over het zintuig ‘smaak’ gehad. Dat kwam goed uit, want vrijdag en maandag hebben we via Albert Heijn tomaten, bananen en appels gekregen om te proeven.
We hebben toen ook -met blinddoek- de vijf basissmaken geproefd: zoet, zout, zuur, bitter en umami.
De favoriete smaken? Zoet en umami. Dit is de Japanse naam voor ‘hartig’. U herkent de smaak in bouillon, champignons, vlees enz.
Het was erg leuk en ook wel spannend om al die verschillende smaken uit te proberen!
———————————–
————————————-
——————————————–
————————————————

 


Classdojo in groep 6d

In veel groepen werken we met de classdojo.

Dit is een website en app waar alle kinderen een poppetje bij hun naam hebben. De kinderen kunnen punten verdienen bij goed gedrag en punten verliezen bij ‘fout’ gedrag.

In groep 6d beginnen we de week met 20 punten voor ieder kind. Je kunt punten verdienen door snel klaar te zitten, goed door te werken of goed mee te doen. Je verdient zelfs dubbele punten als je iemand helpt of een ruzie oplost.

Je raakt punten kwijt als je brutaal bent tegen de juf, niet goed meedoet met de les of ruziemaakt.

Aan het einde van de week kijken we wie de hoogste score heeft gehaald. Diegene mag zijn poppetje van classdojo veranderen. Je mag deze beloning ook aan iemand anders in de groep geven.

Alle punten die in een week verdiend worden, tellen we bij elkaar op. Als we samen 500, 1000, 1500 enzovoort punten hebben verzameld, verzinnen we een beloning voor de hele groep.

Bij de beloning voor 1000 punten hebben we spelletjes met elkaar gedaan. Vooral kwartetten en mikado waren populaire spelletjes.

We gaan nu op naar de 1500 punten!


 

Welkom in groep 6d!

Sinds dit schooljaar is er voor het eerst een groep 6d op de PWA!

Met 14 kinderen zitten wij in het lokaal naast de bibliotheek beneden. Dat is handig, omdat we dan snel nieuwe boeken kunnen uitzoeken. En soms kunnen we zelfs in de bieb werken.

We hebben al best veel nieuwe dingen geleerd in groep 6.

Met rekenen zijn we bezig met de breuken. Dan laat de juf vaak plaatjes van taarten en pizza’s zien, die we in gelijke stukken moeten delen. Mmmm, daar krijg je gewoon trek van.

Bij taal leren we elke week nieuwe woorden. Hier doen we vaak allerlei spelletjes mee, zodat we de woorden beter onthouden. We doen dan memory, woordenbingo of zoeken het woord en de betekenis bij elkaar.

Vlak voor de herfstvakantie hebben we met juf Petra de tentoonstelling Wiskids bezocht in de Valkenhof. Hierbij konden we allerlei spellen en puzzels doen. Dat was echt heel leuk!

En voor de Kinderboekenweek hebben we een bijzondere speurtocht in de bieb gedaan. In veel boeken zaten opdrachten en raadsels verstopt. Wij moesten in tweetallen op zoek naar de antwoorden. Het was een spannende zoektocht, waarbij samenwerken heel belangrijk was.

Share Button