groep 7a

Judolessen met gym

Hoi wij zijn Lucienne en Sandra uit groep 7a. Wij hebben met gym 4 judolessen gehad. Iedereen vond het erg leuk. We hebben onder andere gehad over deze onderwerpen: samenwerken en vertrouwen. We kregen van de meester in de 2e les ook judopakken die we les 3 en 4 ook hebben gedragen. We begonnen de les zoals elke gewone judoles begint met een groet. De groet heette “ree” dat betekent respect. Sandra: Ik vond het leukste dat de een op zijn/haar buik moest liggen en moest proberen op te staan terwijl iemand anders diegene op de rug probeerde te krijgen. Lucienne: Ik vond alles leuk ik kan het leukste niet kiezen.

Dit was wat 7a heeft gedaan doei!!

 

De Vlaardingse Voorleeswedstrijd

Hoiii ik ben lotte uit groep 7a ik ga vertellen over mijn voorlees avontuur.
Het begon met het voorlezen bij de kleuters met jayla, daar gingen we elke week wel lezen de kleuters zelf vonden het heel leuk en de juffen ook. Maar toen we allebei hoorden dat er een voorleeswedstrijd was hebben we allebei gelijk onze boeken gepakt en zijn we gaan oefenen met andere kinderen uit onze klas. Het voorlezen in de klas was echt super leuk, als ik eerlijk moet zijn had ik zelf stiekem een beetje verwacht dat ik in de klas zou winnen en dat was ook zo. Toen ging ik volgens mij een week later tegen de andere groep 7 en allebei de groepen 8. Daarbij had ik niet verwacht dat ik ging winnen maar dat was wel zo. Ik kon toen nog niet geloven dat ik had gewonnen alleen moest ik naar de overblijf en kon het nog niet vertellen maar toen kwam de juf van groep 8 en mocht ik met haar telefoon naar mijn moeder bellen. Mijn moeder was echt super blij maar ja ik had nog een wedstrijd die ik dus eergister had. Dat was echt super leuk en ik heb er echt van genoten. Het was wel super spannend en ik heb helaas niet gewonnen maar ik heb me best gedaan en ik ben blij met mijn prestatie. Maar ik kon dit natuurlijk niet zonder mijn ouders en mijn zusje, mijn buurvrouw en haar dochter dus dankjewelll!

Dit was mijn avontuur groetjes Lotte

 

Gymles

Een gymles in groep 7a. Wat een vertrouwen en plezier!

Kinderraad

Hoi, ik ben Jayla uit 7a ik zit voor deze klas in de kinderraad. Ik ga vertellen hoe ik me heb voorbereid en hoe ik het vond!

Voorbereiding.

Toen ik hoorde dat er een kinderraad kwam had ik me meteen ingeschreven, ik was razend enthousiast en wou meteen beginnen.

Ik kwam thuis en pakte meteen pen en papier om op te schrijven wat ik wou veranderen daar ging de kinderraad eigenlijk om!

Ik wou dingen veranderen zoals: dat we kunnen spelen op het schoolplein, en de deuren en zo kan je nog wel even doorgaan!

Uiteindelijk maakte ik een powerpoint en een poster om mezelf te promoten!

Toen de dag was aangebroken om alles te presenteren en de klas de overtuigen dat ze op mij zouden stemmen, ik vond het heel spannend en de zenuwen gierden door me lijf! Toen iedereen geweest was en we gestemd hadden en de stemmen bekend waren…. Was ik het! Ik was dolblij!

Nu mag ik meebeslissen samen met andere kinderen ik vind het super gaaf!

Ik hoop dat u nu meer te weten is gekomen en het een leuk stukje vond!

Groetjes Jayla 7a!

Voorleeswedstrijd

Ik ben Lotte en ik heb de voorleeswedstrijd gewonnen van mijn school. Ik ga een stukje vertellen over hoe het ging, hoe ik voorbereiden en nog meer dus let’s go!!!

Voorbereiding:

Ik kreeg te horen dat er een voorleeswedstrijd was. Toen dacht ik dat is niks voor mij, maar op het jeugdjournaal kwam de voorleeswedstrijd steeds in het nieuws en vond ik het leuker en besloot ik dat ik er aan mee wou doen. En elke keer als ik tijd over had ging ik oefenen met de andere kinderen.

Het begon in de klas. Toen waren er nog meer kinderen zoals: Jayla,Timurs,Irris,Sofia,Sandra en natuurlijk ik.

Het was best spannend want ik en Sofia kwamen steeds dichter bij elkaar maar uit eindelijk heb ik gewonnen. Toen een week later was het met de andere groep 7 en de 2 groepen 8. Toen waren we met 4 meisjes die strijden tegen elkaar: Ella, Hascha, Lisa en ik weer. De jury: Meester Wouter van de bieb en de juf uit groep acht. Toen ik te horen kreeg dat  ik had gewonnen besefte ik dat nog niet. Ik hoorde allemaal gejuich natuurlijk van mijn eigen klas maar ook van de andere klassen. Als cadeautje kreeg ik van meester Wouter chocolade letters van onze school en een heel leuk boek die ik al bijna uit heb. En nou moet ik ergens in februari met  heel de westwijk strijden!!

Dit was mijn verhaal Gr Lotte 7a!!!

 

Wereldeten

We hebben eten gemaakt voor 20 december. Eten uit de hele wereld bijvoorbeeld Polen of Turkije. We hebben er ook presentaties voor gemaakt en dat was 13 december. Iedereen vond het wel lekker. En het was heel veel alles was wel op maar een paar juffen/meesters hebben ook wat op.

 

Geschreven door Irris.

 

Groep 7a
Inmiddels al ruim 2 maanden in groep 7, is het tijd om eens te vertellen wat wij allemaal doen en hoe het met ons gaat. We hebben al een heleboel meegemaakt en met elkaar gedaan. Hieronder zullen de kinderen over een paar onderwerpen iets vertellen, want 1 ding is zeker: in groep 7a is het nooit saai 😉

Atletiekdag
Op woensdag 27 september gingen we met groep 7 en 8 op de fiets naar atletiekbaan Fortuna in Vlaardingen. We vertrokken om 8:45 in een rij met ouders van kinderen uit de klas en we fietsten door het park, over de brug en door de Broekpolder. De rij ging super goed en we waren er vrij snel. we waren van te voren al ingedeeld in groepjes, elke groep had ongeveer 10 kinderen uit alle klassen van groep 7 en 8, en elke groep had ook 2 ouders die de tijd bij gingen houden of het onderdeel ging uitleggen Er waren tien groepjes dus ook 10 onderdelen:
1.400 m sprint
2. samenwerking spel
3.hoogspringen
4.vergooien
5.verspringen
6.60 m sprint
7. speeltuin
8.kogelstoten
9.hordenlopen
10.speerwerpen
We hadden natuurlijk ook nog wel een paar keer pauze om even bij te komen.

Na alles gedaan te hebben verzamelde we bij de juf en stapte weer in de rij op de fiets terug naar school, de volgende dag kregen een paar kinderen uit de klassen van groep 7 en 8 een pet van Fortuna met licht! Dit kregen die kinderen omdat ze bij een bepaald onderdeel het snelste of de beste waren, ze vonden het super cool! Groep 7 heeft deze dag erg genoten!

Dit was ons dagje bij de atletiekbaan:-)

Rots en Water in de gymles
Met de gymles hebben wij een heel leuk spel gedaan. Het is een spel met 3 groepjes van hoeveel mensen je wilt. Je hebt 3 hoepels en een pion nodig én een lastig parcours om af te leggen. Het was de bedoeling om zonder woorden en door samen te werken met alle materialen en kinderen uit je team aan de overkant te komen en niemand mocht op de grond komen! Na een paar keer oefenen konden wij dit heel snel en goed.

Een ander spel dat wij met de klas heel erg graag spelen is Water en Vuur. Dit doen we nu soms ook op het schoolplein.

Share Button