groep 8a

Jinte is de nieuwe junior stadsdichter van Vlaardingen!

Zie onderstaand bericht. (bron: www.vlaardingen24.nl)

Fabienne en Jennifer hebben ook een mooie prijs gewonnen!

 

VLAARDINGEN – Terwijl de ‘notabelen’ gistermiddag in de Grote kerk aan de Markt keken naar de onthulling van een oude stoel, vond er in Kade40 aan de Westhavenkade een luchtiger, maar minstens zo belangrijk evenement plaats: de verkiezing van de Junior Stadsdichter 2018.

De ‘senior’ Stadsdichter van Vlaardingen is momenteel Marjoleine van Aperen, de zevende uit een rij die jaren geleden begon met de legendarische Kees Alderliesten, die al een aantal jaren niet meer onder ons is. Marjoleine is gekozen voor een periode van twee jaar, maar de junior stadsdichters lossen elkaar jaarlijks af.

Uit een achttal genomineerden van de deelnemende bassischolen De Ark en de Prins Willem Alexanderschool, officieel Integraal Kindcentrum Prins Willem Alexander, werd uiteindelijke Jinte van Hoeij uit groep 8a van de PWA als opvolgster van Junior Stadsdichter 2017 Mara van der Vlis gekozen.

In het rapport waren juryleden Marjoleine van Aperen, Mara van der Vlis en projectleider Barry Marré van Kade40 duidelijk over het gedicht van Jinte: Bloemrijk, helder, overzichtelijk en het ‘loopt als een trein’. Daarnaast vond de jury dat er in het gedicht van Jinte sprake was van mooi taalgebruik.

Het evenement rondom de Junior Stadsdichter werd opgeluisterd met een toespraak van wethouder Arnout Hoekstra die al enige jaren met veel enthousiasme de verkiezing bijwoont en steunt. Daarnaast trad ook nog eens het Villa Voice kinderkoor onder leiding van Roos Slooter op, die een speciaal geschreven lied over Dirk de Derde zongen. Overigens waren alle genomineerde gedichten geschreven rondom het thema De Slag bij Vlaardingen.

Jinte van Hoeij zal het komend jaar Vlaardingen regelmatig laten genieten van haar dichterstalent, waarbij ze voor verschillende bijzondere gelegenheden zal schrijven.

Tenslotte het winnende gedicht van Jinte:

1000 jaar geleden
Een lange tijd.
Werd er veel gestreden,
En werd je in de mist geleid.

Wie won De Slag bij Vlaardingen?
Werd het Dirk III of Hendrik II?
Ze vochten met gevaarlijke dingen,
En Dirk III nam de overwinning met zich mee.

Hij werd met rust gelaten,
Hendrik II stemde daarmee in.
Na al het vele praten,
Had het nu eindelijk zin!

Vrede in Vlaardingen!

 

Fijne feestdagen en een gelukkig 2018!

Onze Nurgül heeft gewonnen met de kerstkaartenactie van Stichting Un1ek. Alle medewerkers hebben haar kaart gekregen en Nurgül mag een cadeautje uitzoeken voor de hele klas.

Muziek

De kinderen van groep 8a zijn erg muzikaal. Ze zingen altijd goed mee tijdens de muzieklessen, kunnen goed instrumenten bespelen, maar ze kunnen zelf ook leuke muziek maken. Hieronder twee filmpjes:

Boom-Slap-Clap

Elke dag kerst – eerste keer oefenen

 

Atletiek

Onze sportdag zit er alweer op. Wij hebben een onwijs leuke atletiekdag gehad bij de Polderpoort. We boften met het weer. Het was een leuke, gezellige dag. Onze klas had de meeste records! Hieronder een leuke foto van deze dag:

Topondernemers

Voor de herfstvakantie zijn wij gestart met het thema: Multimedia. Een van de opdrachten was het opnemen van je eigen jeugdjournaal, of reclamespotje. Het eindresultaat van twee groepjes ziet u als u op de link klikt.

Het jeugdjournaal van groep 8a

Reclamespotje “De schoenzak”