Bibliotheek

Bibliotheek

Binnen Kindcentrum Prins Willem Alexander zijn taalonderwijs en taalontwikkeling speerpunten. In het kindcentrum is een vestiging van Dé Bibliotheek de Plataan gehuisvest. Alle leerlingen zijn automatisch lid van de bibliotheek. De mediacoach, die dagelijks aanwezig is, organiseert taal-, lees- en media-activiteiten en helpt de kinderen bij het uitzoeken van goede en leuke boeken. Zo krijgen zij plezier in lezen en ontwikkelen zij, naar wij hopen, een ‘need to read’. Nieuwsgierige kinderen brengen het ver. De mediacoach leert kinderen ook omgaan met nieuwe media zoals internet en het gebruik van allerlei programma’s, zoals Google Docs en Google Slides.

Voorzieningen

In de bibliotheek kan door iedereen gebruik gemaakt worden van laptops met internettoegang. Kinderen kunnen gratis hun huiswerk maken op de computer. Voor ander gebruik van de laptop kost het €0,15 per 5 minuten. Ook kan er geprint worden. Onze medewerkers helpen graag bij het maken van een spreekbeurt of werkstuk en het werken in Word en PowerPoint.

SchoolWise

Alle leerlingen kunnen  inloggen met hun nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord op de speciale schoolbibliotheeksite (SchoolWise). Niet alleen kan er uitgebreid gezocht worden naar boeken, ook kan er gezocht worden naar geschikte informatie op websites en filmpjes. Eventueel kunnen materialen verlengd worden. Bovendien kan er een leesblog bijgehouden worden, waarin kinderen hun mening over boeken geven.

Share Button