groep 1a

Lieve kinderen, ouders en verzorgers van groep 1A,

De herfst is begonnen en de zomervakantie lijkt alweer lang geleden.
In het begin was het voor sommige kinderen wat onwennig en spannend, maar nu zitten we alweer geruime tijd in het ritme van school.
We hebben de cijfers 1 en 2 geleerd. Ook kennen we de kleuren rood, geel en blauw. De cirkel en het vierkant herkennen we ook!
In de groep hebben we veel liedjes gezongen en samen gedanst. We hebben gespeeld in het speellokaal en ook buiten dankzij het prachtig mooie zomerweer.
We zijn weer helemaal aan elkaar en de juffen gewend. Zo gaan we verder dit jaar! Vol energie, enthousiasme, leergierigheid en vrolijkheid!

Wakker worden, wakker worden
Tijd om op te staan
Hallo tegen het zonnetje en dag tegen de maan
Ontbijtje staat al klaar
Daarna tanden poetsen maar
Je tas is zo gepakt
We gaan naar school

Wakker worden, wakker worden
Fijn dat je er bent
Samen in de kring, met de vriendjes die je kent
Kijk een keer naar links
Kijk een keer naar rechts
We spelen met elkaar vandaag op school

Groetjes juf Carin en juf Minouk, groep 1A

 

April 2019

De lente is begonnen. De zon lacht ons toe. Als het Hollandse weer het toelaat spelen we heerlijk met elkaar buiten.
In de klas is de lente ook voelbaar. Het thema is ‘ de beestenboel ‘ dus we hebben aandacht voor dierentuindieren en boerderijdieren. In de huishoek is nu onze dierentuin. Hierin worden allerlei dieren verzorgd. Kinderen spelen dat ze dierendokter zijn, ze werken achter de kassa van de dierentuin of kruipen in de huid van een luipaard.
We kennen al veel leuke liedjes over de dieren en we dansen wat af op het lied: ‘de dieren uit de dierentuin (de dieren die zijn los!).
Deze drukke beestenboel sluiten we af op donderdag 18 april. Daarna is het tijd voor twee heerlijke weken vakantie. Hopelijk met heerlijk lenteweer!

Share Button