groep 2c

Hallo allemaal,

Wij zijn groep 2c!

Dat was even wennen na de zomervakantie: een mooie, nieuwe klas naast de bibliotheek met een eigen ingang aan het binnenplein.

We zitten nu alweer acht weken in groep 2 en hebben al veel geleerd! De eerste periode hebben we gewerkt rondom het thema ‘welkom op school’. Hierbij leerden we veel regels, afspraken en zijn we allemaal vrienden geworden. We hebben ook 2 knuffelvrienden: Sil en Lis. Sil en Lis blijven het hele schooljaar in onze klas en spelen met ons mee. Bij elk thema leren zij ons ook een letter. We hebben de m (van mijn klas) en de v (van vrienden) al geleerd!

Het thema ‘welkom op school’ werd vervolgd door het thema ‘kom erbij’, het thema van de kinderboekenweek. We hebben allemaal vriendjes (poppetjes) geknutseld, maar leerden ook liedjes over samen spelen, samen delen. Natuurlijk hebben we heel veel boeken gelezen. Lezen is zo belangrijk!

Vanaf half september is de herfst in Nederland begonnen, maar aan het weer buiten kunnen we dat nog niet echt merken. Hoewel, de blaadjes zijn al van kleur veranderd en dwarrelen op de grond. Na de vakantie hopen we op echt herfstweer en gaan we aan de slag met alles wat met de herfst te maken heeft! We hebben al wel wat herfstblaadjes geknipt en gekleurd met krijt. Ook kennen we al liedjes over de herfst. Voor wie het leuk vindt om de liedjes thuis op te zoeken op YouTube: ‘herfst, herfst, wat heb je te koop’, ‘herfst’ van 2 kleine kleutertjes, ‘5 herfstblaadjes’, ‘‘t is herfst, ‘t is herfst’ en ‘de spin Sebastiaan’.

 

Lente! 

Nu het zonnetje weer vaker schijnt, kunnen we lekker vaak naar buiten om te spelen.  

Ook binnen werken we hard! We hebben de afgelopen werken gewerkt over het thema ‘sil en de beestenboel’, dus we weten nu van alles over de dieren in de dierentuin en de dieren op de boerderij. Natuurlijk gaan we ook boekjes lezen en werkjes maken over de jonge dieren die in de lente geboren worden. In de klas lijkt het zelfs al een beetje lente: we knutselen hyacinten, tulpen en sneeuwklokjes! 

 

Verder kennen we inmiddels al 7 letters: m, v, p, s, k, w en b! Van de juf kregen we na de voorjaarsvakantie ook allemaal een cijferboekje om alvast de cijfers 1 t/m 10 te leren schrijven. Erg knap dat veel kinderen dat ook al kunnen schrijven. Verder leren we woorden tellen, terugtellen van 12 naar 0 én rijmen.  

Nog een paar drukke weken en dan is het alweer meivakantie. Eerst nog een gezellige dag op 16 april en de paaslunch op 18 april! 

 

Share Button