groep 6d

Sinds dit schooljaar is er voor het eerst een groep 6d op de PWA!

Met 14 kinderen zitten wij in het lokaal naast de bibliotheek beneden. Dat is handig, omdat we dan snel nieuwe boeken kunnen uitzoeken. En soms kunnen we zelfs in de bieb werken.

We hebben al best veel nieuwe dingen geleerd in groep 6.

Met rekenen zijn we bezig met de breuken. Dan laat de juf vaak plaatjes van taarten en pizza’s zien, die we in gelijke stukken moeten delen. Mmmm, daar krijg je gewoon trek van.

Bij taal leren we elke week nieuwe woorden. Hier doen we vaak allerlei spelletjes mee, zodat we de woorden beter onthouden. We doen dan memory, woordenbingo of zoeken het woord en de betekenis bij elkaar.

Vlak voor de herfstvakantie hebben we met juf Petra de tentoonstelling Wiskids bezocht in de Valkenhof. Hierbij konden we allerlei spellen en puzzels doen. Dat was echt heel leuk!

En voor de Kinderboekenweek hebben we een bijzondere speurtocht in de bieb gedaan. In veel boeken zaten opdrachten en raadsels verstopt. Wij moesten in tweetallen op zoek naar de antwoorden. Het was een spannende zoektocht, waarbij samenwerken heel belangrijk was.

Share Button