Ouderportaal

Ouderteam

Ouderteam

Algemeen

Sinds oktober 2014 zijn we binnen het Kindcentrum actief met het Ouderteam.
We organiseren een paar keer per schooljaar de OUDER MET KIND activiteiten.

Het Ouderteam is opgericht om de ouderbetrokkenheid nog groter te maken en de kinderen de kans te geven om SAMEN met hun ouder(s)/verzorger(s) iets te ondernemen.
Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat de verschillende activiteiten die we organiseren, de onderlinge band met het Kindcentrum versterkt. Ouders ontmoeten andere ouders met hun kinderen. Ook even tijd voor een moment SAMEN.

Activiteiten

Onze eerste activiteit vanaf de start was een filmavond rond de feestdagen.  De ouders kwamen samen met hun kinderen aan over de rode loper. In de centrale hal stond drinken en popcorn klaar. Er werden vier verschillende kerstfilms gedraaid in de diverse klaslokalen. Samen een film kijken, dat is voor de ouder en het kind even tijd voor elkaar hebben. Het was een succesvolle avond voor iedereen en is inmiddels een jaarlijks terugkerende activiteit geworden.

Een andere activiteit is de kleedjesmarkt geweest. Kinderen konden hun oude speelgoed, boeken of andere spulletjes verkopen op het schoolplein. Wederom waren ouders met hun kind SAMEN hierbij de deelnemers.

Ook sluiten wij jaarlijks bij de Avondvierdaagse aan in Vlaardingen. We lopen vier dagen, per dag ongeveer 5 kilometer. De laatste wandelavond lopen de kinderen met een grote glimlach hun kilometers. De bloemen en de vele snoepkettingen worden vol trots de laatste avond in ontvangst genomen. Ook tijdens alle wandeldagen zijn de ouders enorm belangrijk, deelnemers en een steun voor de kinderen. Vol trots vertellen de kinderen dat ze dit samen hebben volbracht en een hele gezellige tijd hebben gehad deze vier toch best wel pittige wandeldagen.

De Natuurwandeling, Stap en Hap, op de zondagochtend, heeft ook al twee keer een enthousiaste groep wandelaars opgeleverd. Ouder(s) met hun kind(eren), met z’n allen de natuur in. Mooie plekjes in de directe omgeving van het Kindcentrum ontdekken zoals bijvoorbeeld het Voedselbos en de wandeling van Staatsbosbeheer. Ook boselfjes maken, materialen vanuit de natuur onderweg verzamelen en in een schatkistje bewaren, is een onderdeel van de wandeling. Na afloop van de wandeling eten we met elkaar op het binnenplein van het Kindcentrum een heerlijk broodje met een kopje soep en wat fruit. Deze lekkernijen worden ook weer klaargemaakt door ouders van het Kindcentrum.

Wij kijken met heel veel plezier terug op al deze activiteiten. We zijn regelmatig in gesprek met  de leerkrachten en het management van het Kindcentrum. Zo kunnen we mooi onze activiteiten ook afstemmen op de thema’s binnen het Kindcentrum.

Belangrijk voor ons is het moment waarop er echt tijd is voor elkaar. OUDER MET KIND.

Contact

Het ouderteam bestaat uit: Mariska en Mirjam.
Wij zijn bereikbaar via ouderteam@kindcentrumpwa.nl