Ouderportaal

Aya winnaar Voorleeswedstrijd Vlaardingen en omstreken!

Aya winnaar Voorleeswedstrijd Vlaardingen en omstreken!

Woensdag 23 februari was een heel spannende middag voor Aya uit groep 7c.
De finale van de Voorleeswedstrijd van Vlaardingen/Maassluis/Maasland/Schipluiden was toen online via Zoom.

De finale werd dit jaar weer online georganiseerd. Dat betekende dat de jury de filmpjes waarin de elf voorlezers hun fragment voorlazen, al eerder hadden gezien. Tijdens de finale werden alle schoolwinnaars nog kort aan het woord gelaten over hun boek. Uiteindelijk werd Aya gekroond tot beste voorlezer!
Ze was door het dolle heen en besloot spontaan de volgende dag te trakteren in de klas. Op vrijdag werd zij door de bibliotheek in het zonnetje gezet met een bos bloemen en een mooie ingelijste oorkonde.

Op Vlaardingen24 werd het verhaal van Aya ook overgenomen en tot slot mochten Aya en meester Wouter op 2 maart aanschuiven in de studio van Omroep Vlaardingen. Hierin vertelde Aya en de meester over het voorlezen en las Aya ook nog een kort stukje voor uit haar boek 'Een zootje in de gymzaal'.
Dat kunt u hier luisteren vanaf minuuut 16.38.
 
Met weer een hele ervaring rijker gaat Aya zich nu voorbereiden op de provinciale finale. Met een nieuw fragment -dat ook weer wordt opgenomen- strijdt zij tegen 45 andere winnaars uit heel Zuid-Holland. We hopen natuurlijk dat Aya ook deze ronde kan winnen!