Ouderportaal

Ouderkamer

Ouderkamer

Ouders kunnen in de ouderkamer deelnemen aan een uitgebreid programma. Hiermee willen wij de betrokkenheid van ouders bij hun kinderen én het kindcentrum vergroten. Ook buurt- en bewonersorganisaties doen actief mee om de leefbaarheid in de omgeving te vergroten. Met informatiebrieven en via de website houden we ouders op de hoogte.
Daarnaast is er de klasbordapp, die we in de communicatie gebruiken. 

Aan bod komen bijvoorbeeld onderwerpen als weerbaar opvoeden, gezond eten en beweging, pesten, huiswerk, tweetalig opvoeden en veiligheid. Regelmatig komt er ook een gastspreker zoals de intern begeleider, de gezinsspecialist, de logopedist of de wijkagent.

Daarnaast koken we samen. Het thema is: “Van Hutspot tot Samosa”. Ouders maken gerechten van over de hele wereld, eten samen en vertellen over hun cultuur. Alle ouders zijn uitgenodigd om mee te koken en eten. 

De ouderkamer is geopend op vrijdagochtend van 08.30 uur tot 10.30 uur.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Dan ervaart u hoe waardevol het is om andere ouders te ontmoeten!

Lessen Nederlandse taal


Wekelijks zijn er mogelijkheden om lessen Nederlandse taal te volgen speciaal voor ouders die de taal niet of niet goed beheersen en kunnen de Taalcafés worden bezocht. De deelname is gratis. U bent van harte welkom!Er zijn veel speciale bijeenkomsten voor de ouders van de kinderen die de peuterspeelzaal bezoeken. 

Om ouders te ondersteunen zijn er spreekuren van Waterweg Wonen en de Formulierenbrigade van Stroomopwaarts in het kindcentrum. Op de klasbordapp en in de informatiebrieven worden die momenten aangekondigd. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ouderkamersconsulent Sameena Khan, per email s.khan@stichtingaanzet.nl of telefonisch op 06-44339097.