Ouderportaal

Ouderkamer

Ouderkamer

Ouders kunnen in de ouderkamer deelnemen aan een uitgebreid programma. Hiermee willen wij de betrokkenheid van ouders bij het kindcentrum vergroten. Ook buurt- en bewonersorganisaties doen actief mee om de leefbaarheid in de omgeving te vergroten.
Met informatiebrieven en via de website houden we u op de hoogte.

Wekelijks zijn er twee mogelijkheden om lessen Nederlandse taal te volgen, speciaal voor ouders die de taal niet of niet goed beheersen. De deelname is gratis. U bent van harte welkom!

Er zijn veel speciale bijeenkomsten voor de ouders van de kinderen die de peuterspeelzaal bezoeken.
Een ouderinspiratieteam organiseert speciale activiteiten voor ouders en kinderen samen.

Sameena Khan is onze ouderkamerconsulent.

Algemeen
Als ouder bent u belangrijk bij het opvoeden en begeleiden van uw kind. Samen met de pedagogisch medewerkers en de leerkrachten zorgen we dat uw kind zich goed kan ontwikkelen. IKC Prins Willem Alexander vindt samenwerken met ouders belangrijk. Daarom is er een ouderkamer. In de ouderkamer ontmoet u de ouderconsulent van Stichting Aanzet en andere ouders van het IKC. U kunt een kopje koffie of thee drinken en praten over verschillende onderwerpen.

In de ouderkamer worden regelmatig workshops en thema bijeenkomsten georganiseerd over onderwerpen als weerbaar opvoeden, gezond eten en beweging, pesten, huiswerk, tweetalig opvoeden en veiligheid. Regelmatig komt er ook een gastspreker zoals de intern begeleider, de gezinsspecialist, de logopedist of de wijkagent.

Daarnaast koken we samen. Het thema is: “Van Hutspot tot Samosa”. Ouders maken gerechten van over de hele wereld, eten samen en vertellen over hun cultuur. Alle ouders zijn uitgenodigd om mee te koken en eten. De recepten verzamelen we in ons PWA kookboek.

Ouders zorgen samen met ouderconsulent Sameena Khan en medewerkers van IKC Prins Willem Alexander voor de organisatie van activiteiten en workshops in de ouderkamer. De ouderkamerambassadeur, een ouder van het IKC, draagt onderwerpen aan, helpt mee met de organisatie en nodigt andere ouders uit om mee te doen.

De ouderkamer is geopend op vrijdagochtend van 08.30 tot 10.30.

In de nieuwsbrief /op de website/ op een poster / op het prikbord voor ouders en via klasbord vindt u de agenda met de activiteiten in de ouderkamer. U bent altijd welkom voor een kopje koffie en om mee te doen met een activiteit die u leuk of interessant vindt.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Dan ervaart u hoe waardevol het is om andere ouders te ontmoeten!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met oudersconsulent Sameena Khan, per email s.khan@stichtingaanzet.nl of telefonisch op 06-44339097

Programma
Er vinden diverse activiteiten plaats in de ouderkamer.
Het actuele aanbod staat in nieuwsbrieven en op het tv-scherm bij de hoofdingang.