Ouderportaal

De eerste weken in groep 8

De eerste weken in groep 8

Op maandagochtend 30 augustus verzamelden de leerlingen van groep 8 vol verwachtingen bij juf Vanessa, juf Ayse en meester Bram op het plein. De één wat zenuwachtig, de ander ontspannen, sommigen werden zelfs met applaus op het plein verwelkomt. Fantastisch om te zien. Het plein vulde zich niet veel later met 52 achtstegroepers die op dat moment nog geen idee hadden hoe het schooljaar van groep 8 zou gaan starten. Nu, 6 weekjes later, blikken een aantal leerlingen terug op de afgelopen periode. 

‘Wereldzaken is echt heel leuk. Met deze onderwerpen krijg ik het gevoel dat ik al op de middelbare school zit’ vertelt Jana. Kevser vult aan: ‘Je leert veel over de wereld. Dat vind ik erg interessant.’ De leerlingen vertellen dat zij bij techniek over planeten hebben geleerd. ‘Ik dacht altijd dat Mars grijs was, maar Mars blijkt rood te zijn’ weet Jana enthousiast te noemen. Emilie vond het erg leuk om de planeten na te tekenen. ‘En we hebben 8 planeten in ons zonnestelsel’ vult Thirza aan. 

Thirza vertelt dat de nieuwe methode van Alles Telt leuker is dan de vorige ‘oude’ methode. Renzo kinkt instemmend: ‘deze sommen zijn veel leuker om te maken’. ‘Ook het werken in de groepen bij rekenen vind ik fijn’ vervolgd hij. Tevin vult aan: ‘Ik vind het werken in verschillende groepen leuk. Je leert daarbij hoe je met andere leerlingen, maar ook leerkrachten, om kunt gaan.’ Ook Emilie is te spreken over de manier van werken bij rekenen: ‘ik vind het fijn omdat de kinderen om mij heen ongeveer hetzelfde rekenniveau hebben’. 

Het uitje naar de boerderij van Familie Moerman is als erg leuk ervaren door de leerlingen van groep 8. Jana vertelt: ‘Het boerderijbezoek was leuk en interessant. Ik heb geleerd dat de melk van een koe 38 graden is.’ Om het uitje naar de boerderij mogelijk te maken, heeft het Repaircafé alle fietsen van onze achtstegroepers gecheckt. ‘Handig dat we dit hebben gedaan om ongelukken te voorkomen’ zegt Jana. Renzo voegt daaraan toe: ‘Ik vond het leuk om met fietsend met de stamgroep op pad te gaan.’ Tot slot vertellen de leerlingen enthousiast over de gymlessen. Tevin geeft aan dat hij de klimonderdelen tijdens de gymlessen het leukst vindt. Maar supermario-trefbal staat ook zijn lijstje met favorieten.