Ouderportaal

Ouderkamer weer geopend: activiteiten voor komende maand bekend

Ouderkamer weer geopend: activiteiten voor komende maand bekend

Beste ouders,

Bijgaand vindt u de agenda met de activiteiten in de ouderkamer voor de komende maand.

U bent altijd welkom voor een kopje thee/koffie en om mee te doen met een activiteit die u leuk of interessant vindt. De ouderkamer is geopend op vrijdagochtend van 08.30 tot 10.30.

Morgen 25/2 is er een inloop ochtend. Het is fijn om elkaar weer te ontmoeten.

Let op: Dinsdag 8/3 vieren we Internationale Vrouwendag, we staan stil bij een aantal belangrijke vrouwen uit de geschiedenis en gaan in gesprek met elkaar over wat dit betekent voor ons en onze kinderen. Iedereen is welkom om zelf eten mee te nemen.

Vrijdag 11/3 is er in de ouderkamer informatie over de cursus Lift je Leven, deze gaat 14/3 van start. U kunt zich inschrijven voor 12 bijeenkomsten op de maandag ochtend van 09.00 -11.30.

Liftjeleven is een actieprogramma waarin je stap voor stap leert om op een positieve manier dingen te veranderen in je leven.
Zou je bijvoorbeeld wat gezonder willen leven, of geld willen besparen op bv boodschappen of de energierekening?
Of wil je misschien wat meer tijd en rust voor jezelf hebben? Dan is Liftjeleven iets voor jou.

Vrijdag 18/3 is er in de ouderkamer een workshop over mediawijsheid.
Wat zijn goede apps, hoe zorg je ervoor dat je kind niet de hele dag achter de pc zit?
Hoe kunnen we onze kinderen helpen hier optimaal en veilig mee om te gaan.

Als ouder bent u belangrijk bij het opvoeden en begeleiden van uw kind. Samen met de pedagogisch medewerkers en de leerkrachten zorgen we dat uw kind zich goed kan ontwikkelen. IKC Prins Willem Alexander vindt samenwerken met ouders belangrijk. Daarom is er een ouderkamer. In de ouderkamer ontmoet u de ouderconsulent van Stichting Aanzet Sameena Khan en andere ouders van het kindcentrum. U kunt een kopje koffie of thee drinken en praten over verschillende onderwerpen.

In de ouderkamer worden regelmatig workshops en thema bijeenkomsten georganiseerd over onderwerpen als weerbaar opvoeden, gezond eten en beweging, pesten, huiswerk, tweetalig opvoeden en veiligheid. Ook komt er soms een gastspreker zoals de intern begeleider, de gezinsspecialist, de logopedist of de wijkagent.

Ouders kunnen in de ouderkamer deelnemen aan een uitgebreid programma. Hiermee willen wij de betrokkenheid van ouders bij het kindcentrum vergroten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ouderconsulent Sameena Khan, per email s.khan@stichtingaanzet.nl of telefonisch op 06-44339097

U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Ervaar ook hoe waardevol het kan zijn om andere ouders te ontmoeten.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder ????????