Ouderportaal

Tim wint Groot Dictee der Nederlandse Taal

Tim wint Groot Dictee der Nederlandse Taal

Dit jaar deed onze school, net als voorgaande jaren, mee aan het Groot Dictee der Nederlandse taal. Dit werd georganiseerd door het Revius Lyceum Maassluis . Groep 7 leerlingen  van scholen uit Schiedam, Maassluis en Vlaardingen mochten meedoen; in totaal 12 deelnemers. Vanuit onze school deden Navien, Menduh en Tim uit groep 7 mee.

Het dictee ging over het sprookje ‘Joris en de draak’ en bevatte mooie, maar lange zinnen met moeilijke woorden. Wat dacht u van : De democratische koning moest de wens van de duivelse draak inwilligen en had daarom een loterij bedacht waarbij de namen van alle meisjes in een grabbelton werden gedeponeerd’.
Het dictee was opgedeeld in 2 delen, met tussendoor een korte pauze. Nadat jury de dictees had nagekeken was onze Tim kampioen! Voor hem wel een verrassing, want hij had het niet verwacht. Voor ons als school een iets mindere verrassing, omdat Tim vorig jaar het Vlaardings Dictee al had gewonnen. Onder toeziend oog van zijn familie en juf Joke nam Tim de felicitaties in ontvangst. Tim denkt zelf dat zijn talent voor spelling van zijn moeder komt, die hier ook erg goed in is. 
Zijn tip voor meedoen aan een dictee is; probeer het woord in te beelden hoe het eruit ziet en schrijf het dan op!